Zaštite svoje najmilije!

Obranite se od štetnih mikroba!

Ubija mikroorganizme
i štiti duže

Zoono formula na bazi vode pogodna je i za najzahtjevniju kožu. Spoj koji su znanstvenici usavršavali godinama. Zoono je potpuno jedinstven. Razina toksičnosti ( LD 50 ) kao vitamina C ili kave. Dermatološki testirani i ekološki prihvatljivi.

Zoono funkcionira na principu fizičke eliminacije mikroorganizama i zamjenjuje potrebu za opasnim kemikalijama, otrovima i alkoholom. Metoda eliminacije mikroorganizama na molekularnoj razini sprječava razvoj supermikroorganizama (mutaciju), nije moguć razvoj imuniteta na proizvod, odnosno mikroorganizmi ne stvaraju rezistenciju (otpornost) na Zoono proizvode, za razliku od svih postojećih dezinfekcijskih sredstava.

Zoono nema boje, mirisa, ne ispire se, ekološki je prihvatljiv, ne dovodi do iritacijaPotpuno je nježan za ljude i životinjesmrtonosan je za širok raspon bakterija, virusa, gljivica, plijesni i algi.

Zoono ne sadrži štetne kemikalije, jer je tekući Zoono manje toksičan od vitamina C i kave.

ZOONO tehnologija

ZOONO predstavlja novu generaciju dezinficijensa, odnosno INOVATIVNU ZAŠTITU OD MIKROOGRANIZMA.

Jedino je sredstvo na tržištu, u odnosu na tradicionalne dezinfijense, da nakon prve primjene na koži daje 24 satni antimikroban učinak, dok na površinama (drvo, kamen, plastika, tekstil) traje do 30 dana.

KAKO DJELUJE ZOONO?

Zoono djeluje formiranjem molekularnog sloja kovalentno vezanih biocidnih molekula baziranih na kemiji silikonskog polimera.

Najjednostavnija analogija je da se na površini stvaraju antimikrobni “šiljci” koji su visoko pozitivno nabijeni i kao posljedica toga naboja, negativno nabijena molekularna struktura mikroorganizama privlači se “šiljcima”, a stanična stijenka i membrana se liziraju; tada je organizam ubijen i proces se nastavlja.

Danas je široko prihvaćeno mišljenje da su okoliš i površine značajan izvor mikrobiološke kontaminacije i smatra se glavnim nositeljem štetnih mikroorganizama koji uzrokuju infekciju (križna infekcija). Bakterije, virusi, gljivice i alge zagađuju površine i zapravo mogu stvarati bio-filmove koji su iznimno otporni na higijenske procese, tj. čišćenje i dezinfekciju. Štetni mikroorganizmi mogu se putem križne kontaminacije prenijeti dodirom ili zrakom u obliku aerosola (u kapljicama vode) ili općenito kao pojedinačne stanice ili “nakupine”.

Zračna kontaminacija je posebno značajna za virusnu infekciju, ali i za druge infekcije kao što su one uzrokovane sporama Clostridium difficile. Bakterije se također mogu naći u vodenim sustavima kao što su E.coli i Pseudomonas spp. Svaka vrsta, obitelj mikroorganizama može imati svoj jedinstveni način prijenosa i ulaska, a posebno su ranjive osobe sa slabim imunitetom, vrlo mladi i vrlo stari mogu biti posebno ranjivi, ali postoje “patogeni” mikroorganizmi pletora koji mogu zaraziti bilo koju osobu, na primjer Staphylococcus aureus (MRSA), Norovirus, Aspergillus niger i ekstremno patogeni virus kao što je ebola.

GDJE SE KORISTI ZOONO?

Svako okruženje u kojem su mikroorganizmi prisutni predstavljaju prijetnju. Zoono se trenutno uspješno koristi u zgradama, vozilima, brodovima, kućama i bolnicama gdje postoji rizik od križne infekcije. Rutinski tekući dezinficijensi djeluju samo kada je površina mokra, nakon što se sredstvo za dezinfekciju obriše ili osuši, više nije sposobno eliminirati daljnje potencijalno štetne mikroorganizme koji rekontaminiraju tu površinu, zapravo površina postaje kontaminirana do istih razina kao i prije dezinfekcije unutar 12 sati. To je razlog zašto Zoono tehnologija koristi formulu na bazi vode i ima istu razinu toksičnosti kao vitamin C i kava pa ne zahtijeva nikakve posebne mjere opreza, zbog čega se nesmetano može koristiti u kući.

Bakterije, virusi, gljivice i alge mogu se naći bilo gdje u svakodnevnom životu. S našim širokim rasponom Zoono proizvoda, možete biti zaštićeni na poslu, u igri, na putu i na svim područjima doma.

Industrije u kojima se Zoono trenutno koristi uključuju: postrojenja za punjenje, prehrambena industrija, klaonice, uslužni objekti, zdravstvene ustanove, wellness & spa, banke i bankomati, prijevozna sredstva i mnogi drugi.

Efikasnost i testiranje

Za razliku od konvencionalnih antimikrobika, Zoono ne ubija mikroorganizme kemijskim trovanjem ili dehidracijom alkohola nego mehaničkom inektivacijom, ne ispire se, isparava, ne ostavlja tragove na nanesenoj površini. Ne pospješuje mutaciju mikroba.

Razultat je izuzetno dugotrajan, siguran za upotrebu u blizini hrane. U odnosu na ostale proizvode, Zoono je svjetski lider u zaštiti od mikroorganizama. Dokazano je učinkovit protiv velikog broja patogena, uključujući MRSA, E.Coli, salmonela, H1N1 (svinjska gripa), Listerija, TB, Stachybotrys (crna plijesan), pa čak uništava i Norovirus.

Proizvodi Zoono postigli su revolucionarne rezultate u nizu nezavisnih testiranja najuglednijih svjetskih laboratorija:

Sljedeća ispitivanja podupiru učinkovitost Zoono tehnologije